.

Moltes gràcies!

Ago 09

Després de quasi 11 mesos de viatge, tornem a casa. Com diu la saviesa popular l'important és el camí i no el destí. Pel camí hem trobat moltíssima gent que d'una manera o altre ens han marcat. També des de casa els que heu seguit, comentat, criticat o simplement gaudit del nostre viatge. A tots vosaltres us donem les gràcies.Moltes Gàcies a tots!!!

Esteve i Vane

Bogotá, la capital

Ago 09

Arribem a Bogotá al matí, després de passar una nit al bus. La ciutat és molt gran i tot i que la terminal està al centre, agafem un taxi per anar al barri de la Candelária on hi ha la majoria de hostels. Allà en trobem un de petit i acollidor (Sayata Hostal) on ens quedem. La ciutat ofereix els atractius turístics de les capitals, amb oferta cultural i comercial variada, però també, a diferència de Medellín tenim un centre històric ben conservat. Aprofitem les facilitats de l’oficina de turisme i fem una visita guiada gratuïta per alguns dels edificis i palaus més emblemàtics de la ciutat.

Pugem caminant al Santuairo de Montserrate (si, com Montserrat, però amb un “e” final) des d’on es divisa la ciutat entera. Anem al Museu Botero i gaudim d’una visita guiada exclusiva i gratuïta per nosaltres dos sols (perquè la gent no aprofita aquestes gangues?) Coneixem més de Botero i el dia següent revisitem el museu pel nostre compte, junt amb el Museu d’art del Banco de la República, tots molt interessants.
Visitem el Museo del Oro, gegant en comparació la quantitat d’or que els espanyols varen deixar a Perú (res) o a Equador (quasi res). Aprofitem, també, per anar a veure una obra de Teatro Libre de Bogotá de Bertolt Bretch, “La inevitable ascensión de Arturo Ui“… i res, fem una mica de turista a la ciutat.
Gastronomicament parlant, provem l’ajiaco, típic de la zona, que no deixa de ser una “altra” sopa.
I res, tot a punt per la següent etapa del viatge.

Medellín Innovadora

Ago 04

Passem 10 dies llargs a Medellín visitant una ciutat molt agradable. La ciutat està envoltada de muntanyes i plena d'arbres al seu interior, de manera que tot i tenir edificis alts, està sembrada de punts verds. Els medellinenses estan molt orgullosos de la seva ciutat i regió (Medellín es capital de l'Antioquia) i especialment del metro. Tenen 2 línies de metro alçat sobre columnes i 3 de metrocable (telefèric). s'ha de dir que per funcionar des del 1995, el seu estat és impecable i sembla nou com si l'haguessin estrenat ahir.
Visitem el Parc Explora (com un museu de la ciència), el Planetari, el barri de Poblado, el centre, el Museu d'Antioquia (amb una important col·lecció de Botero)... S'ha de dir que Medellín no compta amb centre històric perquè totes les construccions es van anar tirant a terra per fer edificis més moderns.
Aprofitem, també, per conversar llargues estones amb en Henry i la Daniela (els couchs que ens allotgen) i la seva família, amb un cubalibre de ron antioqueño a la mà i mentre juguem al Rummy-Letras o al Risk. Aprenem bastant de la història i maner de fer de Colombia i els colombians i els diferents punts de vista del passat i present de Colombia, les guerrilles, els paramilitars i la manera de fer dels colombians.
Interessant ciutat que be val un visita i no només d 2 dies i que no s'acaba en el tòpic del "Cartel de Medellín" però que d'alguna manera va marcar la ciutat i el país en el seu passat recent

Doncs som l’Esteve i la Vane, que als nostres 32 anys, quasi 33, hem decidit donar un tomb a la nostra vida, perquè som joves i sobretot ens sentim molt joves!!!! Hem fet moltes coses, sobre tot ens considerem emprenedors i ara després de tant temps portant una empresa (o alguna més) necessitem regenerar forces i viure el nostre somni, viatjar i gaudir del món.