Abr 30

Després d'una setmaneta a Cusco veient pedres i més pedres, coneixent els inques i els seus estils de construcció, veient encerts (pocs) i desgràcies de la conquesta dels espanyols (molt educadament en diuen simbiosi), ens queda la cirereta del pastís: visitar el Machu Pichu. La manera més habitual és combinar bus + tren + bus i arribes a lloc i en un dia pots veure (molt de pressa) les ruïnes i tornar a Cusco.
La nostra opció es un xic més llarga i bastant més barata: hem trobat una agència que per 75 sols (uns 25 euros) ens fa el trajecte des de Cusco a Hidroelèctrica, uns 300km) pujant fins a 4500 metres i baixant a 1200 a la seva,  i la tronada dos dies després. La resta caminant.
Així sortim de Cusco a les 8 del matí i set hores després, comencem a caminar des d'Hidroelèctrica cap a Aguas Calientes amb un temps de 1h i 50m, per uns 11 quilòmetres planers pel cantó de la via del tren. Allà dormim i ens aixequem a les 5, caminem fins a l'entrada del Machu Pichu, uns 400 metres de desnivell en aproximadament 5 km. Un cop allà creuem les ruïnes i a les 7 som a la porta del Wayna Pichu. Per entrar-hi necessites haver comprat l'entrada amb antelació, perquè només pugen 400 persones. El Wayna Pichu és la muntanya que surt al fons de les típiques fotos del Machu Pichu i és una mica dret. De fet el camí (la majoria en trams d'escalons de pedra uns 300 metres d'altura, segueix just al cantó del cingle fins arribar a dalt on hi ha feixes de cultiu i algunes edificacions. La veritat, l'altura impressiona una mica, sobretot al baixar...A les 9 tornem a ser a les ruïnes i després d'esmorzar fora del recinte, tornem a entrar, i guia en mà (bé, a l'orella, perquè és una audioguia) recorrem totes les ruïnes fins passades les 2 del migdia. Tot el conjunt és espectacular, i envoltat de penya-segats poblats de plantes selvàtiques i amb el riu 800 metres més avall. Les fotos no fan justícia del monument, però serveixen per fer-se'n una idea...
Sortim, dinem i baixem caminant altre cop cap a Aguas Calientes, on anem a dormir aviadet perquè estem cansats. EL diumenge, sortim a les 11 direcció cap a Hidroelèctrica, on ens espera el transport cap a Cusco, on arribem passades les 9 del vespre... més temps, més salut i menys diners...

cuatro comentariosEmilié Says: Emilié

Estoy flipando!!, vaya pedazo viaje os estaís cascando. Por cierto, me encanta vuestro blog, y vuestra manera de escribir. Haced muchos kilómetros; mucho ánimo en las subidas y disfrutad de las bajadas!! Y sobre todo, haz muchas fotos para que los que estamos aquí podamos disfrutar de un pedazito de vuestro viaje!!

- 30-04-’13 16:44
Konstan Says: Konstan

Un lloc espectacular. Les fotos no fan justícia a la espectacularitat del paisatge. Veure la sortida del sol des de la casa del guardià, com els raigs de llum banyaven la ciutadella, em va emocionar, i el silenci de la gent ho va convertir en un moment màgic. Sens dubte, és una meravella del món!

- 30-04-’13 22:43
jordi. Says: jordi.

Per cert, es Machu Picchu.
Ah, se’m va oblidar avisar-vos q a l’entrada tenen un segell, per si us volieeu segellar el passaport…

- 30-04-’13 22:47
Yoli Says: Yoli

Caram nois, quina passada ha de ser poder veure-ho en directe!
Feu algun video també!

Petons i abraçades!

- 01-05-’13 20:14
(optional field)
(optional field)
Contesta a la pregunta següent per comprovar que no sou una màquina / Answer the question to check you are not a robot
¿Recordar información personal?
Letra pequeña: Todas las etiquetas html excepto <b> e <i> serán eliminadas de su comentario. Puede introducir enlaces simplemente escribiendo la url o direcciones de e-mail.